Kopya çekenler yüzünden tekrar sinava girmek

Merhabalarsaygi değer öğretmenlerim,ben lise 12.sinifta bulunan bir öğrenciyim.Forum kullanmayi bilmiyorum eğer konuyu yanliş yere açtiysam özür dilerim.
Konumuz başlikta da belirtildiği gibi kelebek sinav sisteminde matematik sinavinda kendim emeğimle 100 aldim ki matematik ortalamam 2 yildir 90 in altina düşmez ve ortalamam bu sene sorulari vermedikleri halde 95.Sinavda bazi arkadaşlar kopya çektiği için(yakalanmadilar) girdiğimiz siniftaki tüm 12lere tekrar sinav yapilacak. Sinavda en arkadaydim ve en az 3m yariçapimda hiçbir 12 yoktu yani ne ben başka birisinden kopya çekebilirdim ne de başka birisi benden kopya çekebilirdi Ve benim kopya çektiğime dair hiçbir kanitlari yokken sirf diğerleri kopya çekti diye ben de ayni muameleyi gördüm hakkimi savundum ve bana dedikleri tek şey kurunun yaninda yaşta yanar.Kopya çekmediğimi ispatlamak için her türlü şeyi dedim örneğin:Kağidimla başka kağitlarin karşilaştirilmasi,Kağidimdaki tüm sorulari teker teker mantiğiyla onlara açiklamam vb.
Pazartesi tekrar sinava gireceğiz,ben pazarimi denemelerle geçirmeyi düşünürken tekrar sinav stresine gireceğim ve obpm düşmesin diye yine vaktimi yazililara harcamak zorunda kalacağim.Sinavdan yüksek almak için önceki gece 5 saatte 3 fasikül bitirdim ve aldim da fakat bu muameleyi görmek canimi sıkıyor.Tabii diyebilirsiniz ki zaten yine 100 alacaksin 3 fasikül bitirmek kolay mi? Benim de canimi sıkan şey kopya çektiğime dair bi kanit yokken bu muameleyi görmem ve tekrar sinava girecek olmam
Gelgelelim sizden ricama ben ne yapabilirim?
Cevaplariniz ve buraya kadar okuduysaniz teşekkürler.

Değerli öğrenci kardeşim öncelikle geçmiş olsun. Karşı tarafı dinlemeden konuşmak yorum yapmak hoş olmaz ancak anlattıklarından yola çıkarak her şey bahsettiğin gibiyse haklı olan kişi sensin ve sadece sınavda kopya çekip yakalanan kişilerin sınavının iptal olması gerekir. Sanırım okul yönetimi bu durumda ciddi bulgular ve sıkıntılar görmüş bunun üzerine sınavın selameti için komple iptal edilmesi kararı alınmış (resmi olarak bu yapılabilir). Yani sen haksız değilsin ancak diğer konularda haksızlıklar olmaması için okul yönetimi böyle bir uygulama yapmıştır. Burada kopya çeken öğrenciler ve gözetmen için yasal işlemler başlatılmalıdır. Bunun takibini okul idaresi yapar.

Sana gelecek olursak evet bir haksızlığa uğramışsın buraya kadar gelip konu açmışsın ve bahsettiğin üzere obp’ne dikkat etmen derslerini ne kadar önemsediğin anlamına gelir. Bu sınavda da güzel bir başarı elde edeceğine inanıyorum. Elimden geldikçe cevaplamaya çalıştım ancak cevaplar tatmin etmediyse kafana takılanları tekrar sorabilirsin.

2 Beğeni

Teşekkür ederim.O zaman bana da diğer sinavda da 100 almak düşer.

2 Beğeni

Azmine hayran kaldım :100:

Lütfen 100 aldığın zaman buraya gelip yorum yap eminim senin gibi mağdur olan gençlerimize güzel örnek olacaksın :+1: :muscle: pes etmek yok…

Başarılar dilerim…

1 Beğeni

Tekrardan 100 aldim destekleyici yorumlariniz için teşekkürler.

1 Beğeni

tebrikler Tunahan güzel haberin için teşekkürler başarılarının devamını dilerim :slight_smile:

1 Beğeni