MEB ortaöğretim yönetmeliği yeni düzenleme son hali 22.02.2025

Resmi Gazete’de yayımlanan yeni karara göre:

:white_check_mark: Engelli öğretmenler, özel eğitim ihtiyacı olan çocuğu bulunan öğretmenler ve süt izni kullananlar için haftalık ders programları özel olarak düzenlenecek.

:white_check_mark: Okul yöneticileri, öğretmenlerin performansını her öğretim yılında en az bir defa izleyerek değerlendirecek.

:white_check_mark: Öğrenci devamsızlık süresi artırıldı. Engelli öğrenciler için devamsızlık süresi 70 güne çıkarıldı.

:white_check_mark: Nakil ve geçiş işlemleri kolaylaştırıldı. Özellikle sağlık sorunları ve kamu görevi nedeniyle il değiştiren veliler için kontenjan şartı aranmaksızın nakil hakkı tanındı.

:white_check_mark: Kalfalık ve ustalık belgeleri artık dijital ortamda oluşturulacak ve e-Devlet sistemine aktarılacak.

:white_check_mark: Fiziki belge basımı yapılmayacak, kişiler belgelerini e-Devlet üzerinden yazdırabilecek.

:white_check_mark: Yetenek sınavıyla öğrenci alan bu okullarda, en az 10 öğrenci bulunmadan sınıf açılmayacak. Ancak ders yılı başladıktan sonra öğrenci sayısı azalsa bile eğitim devam edecek.