Müdürler öğretmenleri hangi kriterlere göre denetleyecek?

Müdür denetimleri başlıyor, müdürler öğretmenleri hangi kriterlere göre denetleyecek? :point_down:

Değerlendirme kriterleri

• Alan, program ve içerik bilgisini eğitim öğretime yansıtması

• Ünitelendirilmiş yıllık planları ve ders planlarını hazırlaması ve uygulaması

• Zümre planları hazırlaması, uygulaması ve zümre öğretmenleri ile işbirliği yapması

• Sınıf hakimiyeti, öğrencileri derse güdülemesi, beden dilini etkili kullanması

• Öğretim metodu seçme ve uygulama başarısı

• Dersi işlemede zamanı etkin kullanması, ders defterine kazanımları yazması ve yoklama yapması

• Ders araç gereçlerini, teknolojik araçları ve eğitim yazılım programlarını kullanma başarısı (bilgisayar, akıllı tahta, eba vs.)

• Ünite ve tema köşeleri ile görsel materyallerin işlenen konulara uygun güncellenmesi

• Öğrencilere verilen ödevlerde ve etkinliklerde yönlendirme yapması

• Sınıf içi etkinliklerde öğrencilere adil ve uygun fırsatlar vermesi

• Öğrencilerin derse ilgisi, katılımı, soru sorma ve cevap vermedeki istek ve başarıları

• Öğrenci başarısını artırmak için önlemler alması ve yaptığı faaliyetler yapması

• Öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırması

• Öğrenci kulübü/toplum hizmeti çalışmaları/sınıf rehberlik çalışmaları yapması ve dosya oluşturması

• E-okul modülünü kullanma/öğrenci bilgilerini güncelleme

• Ders ve çalışma kitaplarını amacına uygun kullandırması

• Öğrenci velileri ile işbirliği yapma, gerektiğinde iletişim kurma, veli toplantıları düzenleme

• Türkçeyi kurallarına uygun akıcı ve anlaşılır biçimde konuşması

• Mesleki ve kişisel gelişimi ile ilgili çalışmalara katılması

• Çocuk hakları ve insan haklarını gözetmesi, milli, manevi, ahlaki ve evrensel değerleri koruması

• Derse giriş ve dersten çıkış saatlerine riayet etmesi

• Öğretmen etkinlik kitabı/öğretmen kılavuz kitabı/öğretmen kitabını etkili ve verimli kullanması